Zwarte Waterrace


Op 28 september roeien de dames van de Zeesteeg in de Pulp Fiction. De voormalige Kubaart Vaart die in zo’n vijf jaar tijd is opgeknapt door Jacob Haan en Harry Stoelinga van de Twirre. De heren van de Zeesteeg roeien in de Zeesteeg zelf. Natuurlijk wilden de dames ook graag op het thuiswater roeien en om die reden hebben Jacob en Harry de Pulp Fiction voor ons beschikbaar gesteld. Na drie korte trainingen in deze prachtige sloep gingen de dames, omgedoopt tot Makkumer IJsselmeerminnen, op deze dag de 15 kilometer lange race op het thuiswater roeien.

Dit is de eerste race met acht dames in de Pulp Fiction, dus de heren van de Twirre en met name Jacob en Harry zijn uitermate benieuwd wat de Pulp Fiction gaat doen. Volgens zorgvuldige berekeningen komt de Twirre precies 1 minuut na ons over de finish binnen.

We hebben startnummer 13 en starten om precies 13:12 uur samen met de Jan van de Berg uit Urk. We hebben het eerste stuk wind mee: door het kanaal richting Kornwerderzand en zitten prima in ons slagtempo. Dertig slagen per minuut is het tempo waarmee we de meeste snelheid uit de Pulp Fiction kunnen halen.

In een tijd van 1 uur en 57 minuten komen we – volgens de toeschouwers – zeer strak over de finish. Snel wordt uitgerekend wat de gemiddelde snelheid was: 7,7 kilometer per uur. Het klinkt niet goed en echt blij kunnen we dan ook nog niet zijn, maar iedereen heeft het zwaar gehad in de wind en de golven, dus het is eigenlijk ook nog moeilijk te zeggen.

Het is wachten op de prijsuitreiking. Er zijn drie prijzen voor onze klasse ‘dames 2’. De derde prijs gaat naar de Sir Lancelot Skynner en we roepen dan ook al dat er dan voor ons helaas niets in zit. De voorzitter zegt dat de tweede prijs in de buurt blijft…. Zou het dan toch? En ja hoor! De tweede prijs is voor de Pulp Fiction! Als we de uitslagenbriefjes in handen krijgen blijkt dat we 5e algemeen zijn geworden van de 14 damesteams! Al met al kunnen we erg trots op onszelf zijn. We zijn goed getraind, maar met amper drie trainingen in een totaal andere sloep hebben we onszelf toch wel weer een beetje verbaasd. Natuurlijk hebben de prijs nog even goed gevierd bij Romano.

Onze volgende race is de Amsterdamse Grachtenrace op 12 oktober en zijn we gewoon weer te zien in de Zeesteeg.


Het gehele verslag is te vinden op facebook. Klik

hier

om naar de pagina te gaan.