Vorig jaar moesten ze overslaan, maar gelukkig mochten de basisschoolkinderen van Makkum dit jaar weer volop ‘wille’ maken op Sintwilledei


Vanaf half twee konden ze hun spelletjeskaart ophalen bij SpeElsgoed Makkum, om vervolgens hun best te doen bij vele spelletjes en activiteiten.

Er waren oud-Hollandse spelletjes uit de kast gehaald, zoals blikgooien, spijkerpoepen, croquet en sjoelen, maar er waren ook nieuwe varianten. Zo moesten de kinderen op één van de posten proberen pakjes in een schoorsteen te gooien, net als de Pieten dat doen. Die Pieten moeten trouwens jarenlang flink getraind hebben, want het bleek nog niet zo eenvoudig te zijn.

Tijdens de bedrijvigheid op de Markt en het Plein gaven ook drumband en lyrakorps van Hallelujah acte de présence, uiteraard in hun mooie nieuwe uniformen. Ze waren bijna net zo onvermoeibaar als de kinderen en speelden hun hele repertoire aan sinterklaasliedjes.

Natuurlijk kwam Sinterklaas ook kijken naar de feestelijkheden. Het was een drukke dag voor hem, want vlak voordat Sintwilledei losbarstte had hij uitgebreid geluncht met de kinderen die een prijs hadden gewonnen met de kleurplaatwedstrijd. Toch nam hij de tijd voor alle kinderen, groot en klein, die graag met hem op de foto wilden.

De hele middag konden de kinderen ook hun energie kwijt op het luchtkussen dat was ingehuurd en voor de kleinsten stond er een draaimolen. En wanneer ze moe en koud waren geworden, konden ze bij slagerij Bruinsma terecht voor lekkere warme chocolademelk. ‘Wille’ was er zeker: de kinderen sprongen enthousiast rond van het ene naar het andere spel. Na afloop werd hun deelname natuurlijk beloond. Bij de laatste post, de finish, kon iedereen die het hele traject van activiteiten had voltooid een lekkere beloning ophalen.


Door: Sjoukje Steinhovden

Bron: www.grootbolsward-ijsselmeerkust.nl