Terug in de tijd tijdens jubileumfeest Avondrust– Woonzorgcentrum Avondrust in Makkum viert zaterdag 9 december met haar bewoners en alle Makkumers haar 250-jarig jubileum. Deze dag wordt feestelijk omlijst met muziek, theater, een speciale expositie en culinaire hapjes.

,,Het is een bijzondere dag, Avondrust is al 250 jaar verbonden met Makkum. Daarom is het feest voor ons allemaal”, aldus teamleider Frieda Dooper van Avondrust. ,,De voorbereidingen zijn in volle gang. We hebben de hele dag door verschillende activiteiten gepland voor én ook door Makkum.”

Het jubileumfeest wordt geopend met muziek van popkoor Avondrust en er worden verhalen verteld over het Makkum van vroeger. ,,Tijdens de expositie wordt de geschiedenis van Avondrust en Makkum getoond. Het zijn bijzondere foto’s met zowel de oude gebouwen als van bekende gezichten uit die tijd”, aldus activiteitenbegeleider Martje Korfmaker. Het middag programma is gevuld met het theaterstuk van Teake van der Meer. Aansluitend bereidt It Fiskhok al zingenderwijs vishapjes voor tijdens de borrel.


Bron: Bolswards Nieuwsblad