Nieuwjaarsfeest Makkum druk bezocht


MAKKUM – De jaarwisseling is in Makkum met veel vuurwerk en zonder calamiteiten verlopen. Rond middernacht was het droog dat zorgde voor veel volk in de straten om het siervuurwerk af te steken.

Diegene die geen vuurwerk hadden genoten van de buren en de vele vuurpijlen in de lucht boven het dorp. Elkaar het allerbeste voor 2018 wensen onder het genot van een borrel, oliebol en vuurwerk blijft een traditie, ook in Makkum. Kort na middernacht zochten ruim 450 mensen de loods van Oostenveld op aan de Kalkovens waar Us Stek het Nieuwjaarsbal organiseerde.

Einde jaar


De laatste dagen van 2017 zijn er om de Top2000 te beluisteren, het kerstpakket uit te pakken en terug te kijken op het afgelopen jaar of, zoals de leden van Us Stek, om het Nieuwjaarsbal voor te bereiden. De afgelopen 15 jaar is het altijd zo gegaan. De afgelopen editie met die bijzonderheid, dat het de allerlaatste keer was wat Us Stek betreft. Na 15 jaar Oud en Nieuwfeest organiseren stopt de vriendengroep met het Nieuwjaarsfeest.
Om dat feit extra cachet te geven was er oudejaarsdag al muziek van DJ Hendrik en na middernacht van de band Straight on Stage en feest-duo Arie en Arjen. Zonder hun inzet en de belangeloze medewerking van Aardappelhandel Oostenveld, Timmerfabriek de Houtmolen, Sanco Projects, KV Makkum en Feadship de Vries Makkum kon de organisatie niet plaats vinden.

Nieuwjaarsbal


In de loods van aardappelhandel Oostenveld was het goed toeven. Us Stek en de bands zorgden voor een uitstekende sfeer binnen waarbij de vele bezoekers voor het feest zorgden. Warm, droog en voorzien van een lange bar was het binnen een prima klimaat voor een feestavond.
De bands samen met het diverse publiek zorgden voor de rest. De mogelijkheid om ook met pin te betalen vond vooral bij de jeugd gretig aftrek. Met gasten van ver en vooral veel bekend werden er vele handen geschud, nieuwjaarswensen uitgesproken en vooral veel gedanst en gefeest. Voor een aantal bezoekers de allereerste keer op stap, voor anderen een mooi slot van de 15 jaar Us Stek Nieuwjaarsbal.

Organisatie


Het feest voor de komende jaarwisseling is dus op zoek naar een nieuwe groep enthousiastelingen die de organisatie op zich wil nemen. Achtereenvolgend waren het de vriendengroepen it Sloppe Polske (jaren ’90), de Betúfte Bal, begin 2000 en Us Stek (tot 2018) die de organisatie opgepakt hebben. Een hechte groep die via het werk, netwerk, collega organisatoren en de steun van het thuisfront en familie telkens voor een mooie jaarwisseling zorgden.

Opvolging?


Tijd nu dus voor een nieuwe groep vrijwilligers. Met een vaste aanloop publiek, Makkumers zijn inmiddels gewend aan een Nieuwjaarsfeest, is de belangstelling alvast geregeld. De bezoekers komen in een bijzonder vrolijke stemming op dit feest af. En niet onbelangrijk, de bezoekers, de inwoners en de gemeente zijn erg blij met de organisatie! Het scheelt immers behoorlijk wat overlast als er nieuwjaarsnacht wat te doen is in het dorp. Us Stek heeft het de afgelopen jaren met erg veel plezier gedaan. Het gaat er vanuit dat een nieuwe club net zo enthousiast begint aan de organisatie, zoals zij dat in 2002 deden.

Jetze Genee.Bron: Bolswards Nieuwsblad

Foto: Wieger Oostenveld