Makkumers maken einde aan verspilling bokkenvlees


Nederlanders eten geen
geitenbokjes, dus worden er elk jaar 200.000 vernietigd. Daar hebben ze in
Arum, Tzum en Makkum iets op bedacht.

Het plan: de bokjes
van melkgeitenhouder Harm van der Veen uit Makkum gaan na tien dagen naar Tzum,
waar Jan Walburg ze slacht. Het vlees gaat – voor een deel – naar het Arumer
Indonesisch restaurant Tandjong Priok, want bokkenvlees is erg smakelijk.

Komende vrijdag houden
gerenommeerde chef-koks een ‘jamsessie’ in de keuken van Tandjong Priok om de
culinaire mogelijkheden van jonge bokjes uit te venten aan de eetjournalistiek.


Bron en foto:


LC.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *