Klazien Bijlsma van Klazien Kracht & Zien: “Iedereen wilde er zo graag weer uit”


In de omgebouwde timmermanswerkplaats komen zowel de mentale als de fysieke aspecten van het sporten naar voren. Je kunt er groepslessen en bootcamps volgen of je inschrijven voor één-op-één-trainingen. In de ruimte ernaast geeft Lisanne Bijlsma yogalessen. Half maart moest ze dicht. Hoe is het er nu?

Klazien Bijlsma: “We zijn drie weken geleden weer gestart. Ik heb een open binnenpleintje en daar kun je prima één-op-één-trainingen geven. Ook met groepen ga ik naar buiten. Lekker hardlopen. Ik zorg dat ik bij alles zo weinig mogelijk materiaal nodig heb. We werken nu veel op eigen lichaamsgewicht. Minder materiaal is makkelijker met de hygiëne.”


Vakken al afgeplakt op de vloer

“Ik had gehoopt dat we eerder open mochten. Ik val onder de categorie ‘sportscholen’ en die mogen nu pas 1 september weer open. Wel jammer, ik had voor binnen allemaal nieuwe materialen aangeschaft. Had de vakken al afgeplakt op de vloer, zodat iedereen bij binnenkomst meteen naar zijn eigen vak kon gaan en daar zijn eigen bal en gewicht zou vinden. Dat gaat dus nog even niet door.


Toen ik hoorde dat het 1 september werd, heb ik meteen besloten om naar buiten te gaan.

Je merkt dat de weerbaarheid van de mensen wel te lijden heeft onder de coronatijd. Mensen ervaren angst, zijn onrustig, je weet ook niet waar je aan toe bent. Aan die weerbaarheid werken we nu vooral. Dan heeft het geen zin om als een idioot te trainen. Dus niet pieken op hoge hartslagen, maar juist trainen op een lage hartslag. Dat zorgt ervoor dat je fit blijft.”


Bootcamp op voetbalveld

“Ik heb contact opgenomen met de voetbalclub hier in Makkum. Zij vonden het goed dat ik hun velden gebruik. Daar kan ik nu dus ook bootcamps geven. Iedereen op dik anderhalve meter van elkaar. De klanten vinden het helemaal super. Iedereen wilde er ook zo graag weer uit. Je merkt wel dat iedereen heel voorzichtig om elkaar heen loopt.


Ik ben negen weken dicht geweest. Ik heb in die tijd de mensen wel van persoonlijke schema’s voorzien als ze zin hadden om iets te doen. Gewoon als service en om contact te houden. Het gaat bij mij om persoonlijke aandacht. Iedereen is er nu weer en ik heb er nog klanten bijgekregen ook. Over twee weken start ik ook weer met de vitaliteitsprogramma’s voor bedrijven en teamdagen. Maar ik kan niet wachten tot het 1 september is en we ook weer binnen los mogen.”
Eigen foto Klazien Bijlsma van Klazien Kracht & Zien

Bron: grootbolsward-ijsselmeerkust.nl