Iseger en Scheepstra in Makkum in de kransen


MAKKUM – Daniël Iseger keerde zaterdag in Makkum terug op de kaatsvelden.

Tijdelijk, want de al gestopte Iseger vervangt Taeke Triemstra die nog te veel last ondervindt van een enkelblessure. Het werd een succesvolle terugkeer, samen met Tjisse Steenstra en Gert-Anne van der Bos behaalde Iseger de eerste prijs.

De spannende finale tegen Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Erwin Zijlstra werd met 5-4, 6-2 gewonnen door Iseger, Steenstra en Van der Bos. Op die stand wist Iseger een kleine kaats voorbij te slaan. Tjisse Steenstra werd koning van de partij, alweer zijn zesde koningstitel dit seizoen.

Voor Iseger was het een gedenkwaardige overwinning, door deze zege kwam hij op een puntentotaal van 601. De derde prijs ging in Makkum naar Hans Wassenaar, Enno Kingma en Renze Hiemstra.

Rengerspartij


Hans Wassenaar, Enno Kingma en Renze Hiemstra deden het zondag heel wat beter. In Leeuwarden wonnen zij de Rengersdag, een klassieker.

In de finale versloegen Wassenaar, Kingma en Hiemstra het trio Bauke Triemstra, Alle Jan Anema en Hendrik Kootstra met 5-2 6-4. Enno Kingma plaatste op die stand een zitbal en haalde zo de winst voor zijn partuur binnen. Kingma werd in Leeuwarden verkozen tot koning.

De derde prijs was voor Jelle Attema, Jacob Klaas Haitsma en Hillebrand Visser. Zij gingen in de halve finale roemloos ten onder tegen de latere winnaars: 0-5, 0-6.

Manon Scheepstra koningin in Makkum


De hoofdklasse dames kwamen zaterdag, tegelijk met de heren, in Makkum in actie. De jubilerende kaatsvereniging die het 125-jarig bestaan viert, had er een grootse partij van gemaakt, compleet met een heuse hoedenparade.

Het trio Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra was in Makkum oppermachtig. In de finale werden Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum met duidelijke cijfers verslagen: 5-1, 6-2.

Manon Scheepstra werd uitgeroepen tot koningin. Zij prolongeerde daarmee haar titel, want in 2016 behaalde ze die titel eveneens. Anne Monfils, Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra wisten de derde prijs in de wacht te slepen.

In de strijd om de derde prijs was het partuur van Anne Monfils met 5-1, 6-2 te sterk voor Jildou Sweering, Martine Tiemersma en Jenny Terpstra.


Bron: Bolswards Nieuwsblad