IJsselmeerminnen op koers voor Nederlandse titel na zege in Zwarte Waterrace


ZWARTSLUIS – Het Makkumer damesroeiteam de IJsselmeerminnen hebben zaterdag vormbehoud getoond door de Zwarte Waterrace op hun naam te schrijven.


De dames kunnen komende week de Nederlandse titel binnenhalen bij de Veerse Meerrace in Kortgene.

De bijna vijftien kilometer lange race voerde over het rustig bevaren, kalm en breed vaarwater van het Zwarte Water in de omgeving van Zwartsluis.

De start vond plaats in het centrum van Zwartsluis. Direct na de start moest er door een sluis geroeid worden om daarna koers te zetten richting Genemuiden. Ondanks de rommelige start zat de snelheid er goed in en konden de dames de eerste sloepen al vlot inhalen.

De gehele wedstrijd werd er uitstekend geroeid. Via Zwartsluis roeiden de dames van de Pulp Fiction richting Hasselt, om vervolgens weer terug te keren richting het centrum van Zwartsluis. Af en toe moest er extra hard aan de riemen getrokken worden om een langzamere sloep in te halen voor een sluis of brug.

Na 1:31,11 uur klonk het finishsignaal. Dit was ruim voldoende om de concurrenten van de Lytse Bear uit Joure en de Beluga uit Sneek voor te blijven in het klassement. Dit bleek ook uit het wattage. Deze was voor de dames uit Makkum met 69.88 nog nooit zo hoog geweest.

Met dit wattage lieten ze zelfs een hoop herensloepen achter zich in de einduitslag.


Bron: Bolswards Nieuwsblad