Havens Súdwest-Fryslân krijgen Blauwe VlagBOLSWARD – De stichting Keurmerk Milieu Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) heeft dit jaar opnieuw de Blauwe Vlag toegekend aan de havens van Bolsward, Makkum, Sneek, Workum en Stavoren (zowel de binnen- als de buitenhaven).De vlag staat voor een veilige en duurzame haven. Wethouder Erik Faber van Súdwest-Fryslân, met duurzaamheid in portefeuille, was deze week in Stavoren waar hij de toegekende vlag met zichtbaar genoegen in top hees.


De Blauwe Vlag


De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en havens in ruim dertig landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied. Nederland telt 123 jachthavens met de Blauwe Vlag. Vijf daarvan liggen in Súdwest-Fryslân. De stichting KMVK controleert ieder jaar of de havens aan de eisen voor de Blauwe Vlag voldoen. Voorbeelden van die eisen zijn: veiligheidsvoorzieningen als trapjes in de grachten en brandblusmiddelen en duurzame havengebouwen.


Wethouder Faber is content met de erkenning. ,,Als dé watersportgemeente van Nederland hechten we veel waarde aan duurzaamheid”, zegt hij. ,,In onze havens hebben we de basis goed op orde. Mooi dat de stichting KMVK dit ook ziet en ons opnieuw de blauwe vlaggen toekent.”


Lees meer …Bron: Bolswards NieuwsbladWethouder Erik Faber hijst de Blauwe Vlag in de haven van Stavoren.


(© Foto: Sophie Kroon.)