Bestevaer 45ST genomineerd voor European Yacht of the Year

Bestevaer 45ST genomineerd voor European Yacht of the Year

MAKKUM, 20 juli 2016 –

De nieuwe Bestevaer 45ST PURE is door de redactie van 11 Europese watertijdschriften genomineerd voor European Yacht of the Year 2017.

‘De PURE heeft een erg herkenbare look’, vertelt Eeuwe Kooi, eigenaar van KM Yachtbuilders. ‘Het ontwerp van Dykstra Naval Architects spreekt veel mensen aan vanwege het pilot house en het stoere steilsteven (vandaar de ST in de naam). Ze ziet er niet alleen sterk en robuust uit, dat is ze ook. Het jacht is compleet van aluminium, en heeft standaard een waterdicht schot in het voor- en achterschip. De lange waterlijn en ballast van bijna 40% in zowel de vaste als de centerboard kiel zorgen voor goede zeileigenschappen. En omdat we het als een seriematig jacht bouwen, kunnen we op deze manier de kosten lager houden in vergelijking met een custom schip. Voor veel mensen komt de droom om een Bestevaer te bezitten zo een stuk dichterbij!”

Jildou Huisman, marketing manager; “Het is een hele eer om hiervoor genomineerd te worden! Iedereen op de werf heeft vanaf het begin veel tijd en energie gestoken in het bedenken, ontwikkelen en engineeren van het schip. Dat hebben we echt samen gedaan, alle afdelingen –van administratie, via verkoop tot de timmerafdeling- waren hierbij betrokken. Voor en tijdens de bouw hebben we veel overleg gehad, input gevraagd van klanten en prospects maar ook van de mensen op de werkvloer. Zo hebben we samen de PURE gerealiseerd, en deze nominatie is daarom een dikke pluim voor iedereen die er aan mee gewerkt heeft!”

In totaal zijn er 25 genomineerden verdeeld over 5 groepen. De PURE is ingedeeld in the groep ‘Luxury Cruiser’. De PURE is het eerste seriematig gebouwde aluminium jacht van de werf; normaal gesproken bouwen ze alleen custom jachten, tot 90 voet. Tijdens Boot Düsseldorf 2017 worden de winnaars per groep bekend gemaakt.


Bron: hiswatewater.nl