Veel nieuwe zaken op Makkum.nlElke week wordt u in de advertentie van Makkum.nl op de voorzijde van de Makkumer Belboei attent gemaakt op wat er op dat moment speelt op de site. De ene keer wordt gewezen op de mogelijkheid om uw eigen Makkum.nl mailadres te krijgen. Een andere keer wordt u opgeroepen om de column Spliertjes te lezen. Deze rubriek wordt elke maand aangevuld met een nieuwe column waarin de schrijfster haar kijk op Makkumer zaken geeft. Maar Makkum.nl is natuurlijk ook de site waarop Makkumer bedrijven zich kunnen presenteren.

De afgelopen maanden is er veel aandacht geschonken aan de acquisitie en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De bedrijven die recent op de site zijn gaan adverteren zijn Slagerij Neidhöfer, Xero Performance, KM Yachtservices, de Eerlijkheid, Autobedrijf Kamstra, Alpha Sail Makkum, Body Balance Anneloes, JF Creatief en van der Meulen voor Verf en Behang. Bent u benieuwd hoe deze bedrijven zich presenteren op Makkum.nl? Neem dan een kijkje op de site. Naast deze nieuwelingen staan er ook vele andere Makkumer bedrijven op die al langere tijd adverteren.

Voor verenigingen, stichtingen en andere partijen die dingen organiseren in Makkum heeft de site ook een belangrijke rubriek, namelijk de

Makkumer agenda

. Vaak zijn dergelijke organisatoren veel tijd kwijt om uit te vinden of op een bepaalde dag al iets gepland is in Makkum. Al die uitzoekerij zou een stuk minder worden als iedereen gebruik zou maken van de agenda op Makkum.nl. Evenementen en activiteiten die u op de site aanmeldt worden gratis in de agenda vermeld. Sommigen hebben hun weg al gevonden naar deze agenda, maar hoe meer mensen er activiteiten op vermelden hoe vollediger en bruikbaarder deze wordt. Van harte aanbevolen dus! Behalve voor uw collega-organisatoren natuurlijk ook een prima manier om uw evenement onder de aandacht van mogelijke bezoekers te krijgen.

Klaas Elzinga van Makkum.nl is altijd bezig om leuke nieuwe items op zijn site te plaatsen. Onlangs berichtten we u over de webcam die op de Markt gericht staat en waarvan de beelden op Makkum.nl te zien zijn. Inmiddels is Elzinga begonnen aan een nieuw project. Geïnspireerd door het kookprogramma 24Kitchen besloot hij een kookfilmpje voor Makkum.nl te gaan maken. Hij onderzocht welke Makkumer ondernemers hiervoor geschikt zouden kunnen zijn en kwam uit bij Ferry Kluft en Slagerij Neidhöfer. Op zaterdag 4 oktober worden de eerste opnames gemaakt. Maarten ten Rouwelaar, voorheen werkzaam bij Omrop Fryslân, heeft toegezegd te komen filmen en ook het montagewerk voor zijn rekening te nemen. We mogen verklappen wat Ferry Kluft gaat maken. Dat zal een Croque Monsieur zijn. In gewoon Nederlands: een luxe tosti. Uiteraard bereid met brood van Kluft en ham van Neidhöfer.

Op dit moment is nog niet bekend vanaf welke datum deze speciale Makkumer 24 Kitchen op Makkum.nl te zien zal zijn. Maar hou de wekelijkse mededeling in de advertentie voorop uw

Makkumer Belboei

in de gaten. Klaas Elzinga heeft ons namelijk toegezegd hierin aan te kondigen wanneer het filmpje draait op de site.


Update 21 oktober 2014: De video is inmiddels te bekijken op

Makkum.nl/video