Vakantiegangers, dagjesmensen en Makkumers, op blote voeten naar de bieb!


Zee en strand hebben een bewezen ontspannende werking, net als lezen. Lezen staat zelfs op nummer één van de methodes om te ontspannen. Wat te denken van de combinatie strand en een goed boek? In Makkum kan iedereen, jong en oud, dit ervaren! Want in de maanden juli en augustus is de strandbibliotheek op het Makkumer strand weer iedere dag open. Een spannende detective, een tijdschrift of een prentenboek, het is er allemaal en het is gratis. En wie het wat luxer wil, die huurt er een strandstoel bij!

De strandbibliotheek is dit jaar open van zaterdag 5 juli tot en met zaterdag 30 augustus, iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur. Om een boek te lenen bij de strandbibliotheek hoeft men niet lid te zijn van de bibliotheek. Het boek wordt immers aan het einde van de dag weer teruggebracht naar de strandbieb.

Voor vakantiegangers die langer in Makkum verblijven zijn er speciale zomerabonnementen. Voor € 5,- of € 7,50 leent men een zomer lang maximaal drie of vijf boeken per keer, zo vaak als men wil. Ook een boek plus stoel behoort tot de mogelijkheden, ook handig bij een onverwacht strandbezoek. Iedere woensdag en zaterdag wordt er een leuke activiteit georganiseerd. Nu alleen nog maar hopen op veel mooi strandweer!