Ruim tweehonderd surfers het water op bij Makkum tijdens The RealTrip

MAKKUM Ruim tweehonderd surfers kwamen dit weekend naar Makkum voor The RealTrip; het grootste surfevenement van Nederland. Van kinderen tot professionals, allen kwamen zij samen op het Makkumer strand.


En hoewel de temperatuur buitengewoon aangenaam was, ontbrak er één belangrijk element: wind. Daarom werd op zaterdag, met uitzondering van de jeugd, niet gesurft. Wel waren er aan de kant voldoende activiteiten.
Zondag trok de wind aan en konden ook de volwassenen het water op. Bij de heren won Ingmar Daldorf, Esther de Geus was bij de dames het snelst.
The RealTrip wordt sinds 1995 georganiseerd. In de afgelopen jaren is het meerdaagse evenement uitgegroeid tot het belangrijkste en populairste windsurf-weekend van Nederland. De toenemende populariteit van het event en de sterke stijging van het aantal deelnemers, zowel nationaal en internationaal, betekent een sterke stimulans voor de windsurfsport in Nederland.
De organisatie is de laatste jaren in handen van Stichting Beach to Beach en bestaat uit een groot team van vrijwilligers.

Bron: bolswardsnieuwsblad.nl
©Foto: Jeroen Helmers