Openluchtconcert door muziekvereniging Hallelujah


Ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van Rinia Fietsen en Kapper Hoeksema te Makkum geeft muziekvereniging Hallelujah op 27 juni een openluchtconcert. Dit muzikale cadeau wordt de beide jubilarissen aangeboden om half 8 ‘s avonds . Omdat beide ondernemingen gevestigd zijn aan de Kerkstraat vindt het concert hier plaats, ter hoogte van bloemenzaak Blomynien.

Ergens in de loop van 2012 kwam het  ter sprake. Durkje  Hoeksema vertelde aan een korpslid van Hallelujah dat haar bedrijf, evenals Rinia Fietsen, in 2013 120 jaar zou bestaan.” Volgens mij bestaat Hallelujah dan ook 120 jaar”, veronderstelde Durkje. Dat bleek net niet te kloppen. Hallelujah bestaat namelijk in 2014 120 jaar. Maar toch, de net-niet-leeftijdsgenoten hielden contact en bleven spelen met de gedachte om hier “iets mee te doen”.

Dat leidde tot het organiseren van een Kerkstraatconcert, zoals u weet de straat waarin beide jubilarissen hun zaak hebben. Na enige bureaucratische inspanningen in vergunningenland is het op 27 juni  zover: Muziekvereniging Hallelujah biedt als bijna 120-jarige een muzikaal cadeau aan aan de 120 jaar bestaande Kapper Hoeksema en Rinia Fietsen. Het cadeau bestaat uit een openluchtconcert van Hallelujah, onder leiding van Nynke Jaarsma.

Het orkest neemt plaats tegenover Rinia Fietsen, voor bloemenzaak BlomYnien. Het begint om half acht ’s avonds. De eregasten zijn natuurlijk Durkje Hoeksema, Theo Rinia, Yvon de Roode en Timen Rinia. Maar de ( bijna) 120 jarigen hopen dat alle Makkumers dit  honderd procent Makkumer feestje met hen mee komen vieren. Hierbij bent u dan ook van harte uitgenodigd!