Open Dag Jachtwerf Hutting Makkum met lezingen voor zeilers

Makkum – Hutting Yachts in Makkum houdt op zaterdag 13 oktober een Open Dag. Van 11.00 tot 16.00 is de jachtwerf open ter bezichtiging, verschillende Hutting-zeiljachten (hutting 40, 45 en 50ft), nieuwbouw projecten en de brokerage (H40, H47, koopmans 43, Koopmans 54, Danish Rose 39 ft collin archer en een Breehorn 39) kunnen vrij bezichtigd worden.

Hiernaast worden er drie Nederlandstalige informatieve lezingen gehouden:

  1. Lezing over de Hutting 54 Polaris. Dit expeditie zeiljacht is door de site www.morganscloud.com geprezen als ultiem expeditie zeiljacht. De eigenaren hebben 12 jaar in Groenland en omgeving gezeild en iedere winter het jacht in het ijs gevroren. Een lezing over het ontwerp van het schip, extra faciliteiten, de omgeving daar en zichtbare klimaatsverandering.
  2. Lezing van auteur Martine van Veen die als eigenaresse van BOOTMEESTER trainingen en cursussen geeft in manoeuvreren aan boord. Haar boek ‘ vaardig varen’ is in Nederland uitgegeven door de ANWB en goed verkocht. Ze geeft een instructieve lezing hoe lastige situaties als aan- en afmeren van lager wal te doen, veilig en relaxed aanmeren in de sluis etc. Dit ondersteund met video-beelden erg leuk en leerzaam!
  3. Lezing van solo-wereldzeiler en auteur Dick Huges die voornamelijk zal spreken over ‘zelfredzaamheid op zee’, ‘ klassieke navigatiemethoden’ voor als je instrumenten het begeven. Zeer leerzaam, zeer inspirerend.

Hiernaast zijn er diverse leveranciers aanwezig met de nieuwste navigatie apparatuur, zeilen en rigging-materiaal. Dit alles gecombineerd met vele wereld-zeezeilers die men graag te woord staat om inspiratie uit te wisselen en op te doen, onder het genot van een goede kop koffe en voor in de middag een lekkere kom soep. Alles geheel gratis, een zeer leuke dag door en voor zeilers! (Meer informatie

www.hutting.nl – Foto Jachtwerf Hutting

)

Bron: GrootSneek.nl