Nieuwe spuithallen voor KM Yachtbuilders

KM Yachtbuilders heeft zijn werf in Makkum uitgebreid met twee nieuwe spuithallen. Het bedrijf gaat de faciliteiten niet alleen zelf gebruiken om schepen, masten en interieurs te schilderen, maar ook om opdrachten voor andere partijen uit te voeren.

KM Yachtbuilders is in de loop van de tijd meer schilderwerk gaan doen en ook het team dat dit uitvoert is groter geworden. De nieuwe hallen bestaan uit twee cabines, een grote en een kleinere. De een is 38 x 7 x 6 meter en kan worden opgesplitst in twee delen, waardoor er ruimte is voor twee schepen of masten. De kleine cabine is 12 x 4 x 4 meter en zal voornamelijk worden gebruikt voor het spuiten van interieurs of kleinere schepen.

Opdrachten voor anderen

‘We worstelden al een tijdje met ruimtegebrek voor onze schilderwerkzaamheden en merkten dat er in de omgeving ook weinig opties waren. Na goed overleg hebben we de knoop doorgehakt en geïnvesteerd in deze nieuwe hallen. Hierdoor zijn we ook in staat opdrachten voor anderen te doen. We zijn erg blij met het resultaat en kijken ernaar uit om hier veel schilderwerkzaamheden te verrichten’, aldus bedrijfsleider René Feenstra.

Bron: Schuttevaer.nl