Kazemattenmuseum verwacht Tienduizendste bezoeker
Tienduizendste bezoeker in 2016 verwacht op zaterdag 27 augustus.

Op zaterdag 27 augustus verwacht het Kazemattenmuseum de tienduizendste bezoeker in het seizoen 2016 te kunnen verwelkomen.

Voor het Kazemattenmuseum is het bereiken van deze jaarlijkse mijlpaal positief nieuws.

Mede als gevolg van de door de landelijke museumvereniging aangekondigde spreiding over twee weekeinden en een week verwelkomde het Kazemattenmuseum dit jaar tijdens het museumweekeinde ruim 1000 bezoekers minder dan gebruikelijk. Er bestond bij museumbezoekers veel onduidelijkheid.

Dat er desondanks op ongeveer hetzelfde tijdstip als in de seizoenen 2014 en 2015 de tienduizendste bezoeker wordt verwelkomd is dus goed nieuws en betekent dat de opgelopen achterstand grotendeels is ingelopen.

Dit is mede het gevolg van de ingrijpende herinrichting van een deel van het museum. Deze herinrichting is begin van dit seizoen aan het publiek voor het eerst gepresenteerd.

De aandacht voor het bijzondere verhaal van Kornwerderzand en de meidagen van 1940 verslapt niet.

Tot op dit moment konden er onder de bijna 10.000 bezoekers enige duizenden schoolkinderen worden geteld.

Ook daaruit blijkt dat de aandacht onder de jonge generaties springlevend is.

Om deze aandacht levend te houden is het Kazemattenmuseum in 2015 begonnen met een ingrijpende herinrichting. Daarmee is de presentatie en de opbouw van het bijzondere verhaal meer in lijn gebracht met de eisen destijds.

Het museum hoopt in de komende winter en voorjaar de resterende delen van het museum ook aan te kunnen pakken. Daarvoor is nog aanvullende financiering van naar verwachting omstreeks € 150.000,= nodig.