Kazemattenmuseum bij Minister van Defensie


In april van dit jaar werd in het Kazemattenmuseum het boek “Kazematten op de Afsluitdijk” van auteur / historicus John Verbeek ten doop gehouden. De eerste oplage raakte in korte tijd uitverkocht en onlangs verscheen reeds een tweede oplage.


De schrijver het eerste exemplaar overhandigde het eerste boek uit de nieuwe oplage aan Minister van Defensie, mevrouw Janine Hennis-Plasschaert. Van de Stichting Kornwerderzand waren voorzitter Ruurd Gaastra, penningmeester Piet van Asperen en PR-man Henk Cieraad hierbij aanwezig.

Minister Hennis-Plasschaert sprak haar waardering uit over het feit, dat met 70 vrijwilligers een dergelijk museum in stand- en voor het publiek toegankelijk kan blijven. Het museum sluit een bijzonder jaar af met 12.566 bezoekers en een succesvol Nationaal Museumweekend. In 2013 werd de 10.000-ste bezoeker verwelkomd in het museum.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een herindeling. De oplevering staat gepland op 17 april 2015. In dit jaar bestaat het museum precies 30 jaar.