Jubileum voor koor dat kerkdiensten verzorgt

In het sfeervolle kerkje van Skuzum (Idsegahuizum) oefenen de leden van Groep Forte uit Makkum wekelijks in een heerlijke passende setting Foto: Groep Forte

Groep Forte is een bijzonder koor en dat is het. Behalve dat het dit jaar vijftig jaar bestaat, is het bijzondere aspect vooral dat het koor regelmatig complete kerkdiensten verzorgt. Al sinds 2011 ‘ontzorgt’ het dominees en kerkbesturen, wanneer dat zo uitkomt, door een complete kerkdienst met speciaal thema te verzorgen. Dat is best bijzonder, daar zijn er niet veel van.

Ineke Hiemstra en Froukje Schippers zingen al jaren bij Groep Forte. Ineke heeft bij haar begin in 1980 nog meegemaakt dat het koor werd begeleid door muzikanten met gitaren en drums. Later werd het een koor dat zich puur richtte op het zingen, met begeleiding van een piano en sinds 2011 kwam het verzorgen van complete kerkdiensten erbij. Ze geniet nog altijd van de wekelijkse oefenavond. ,,Elke tiisdeitejûn gean ik der mei in soad wille hinne. As ik op fakânsje bin dan wurd ik eltse tiisdeitejûn ûnrêstich omdat ik te sjongen wol”, lacht ze.

Lees verder in Bolswards Nieuwsblad . . .