De IJsselmeerminnen Vechten op de Vecht – Weesp – 2 april 2016

Vandaag staat de race in Weesp op het programma. Altijd een leuke wedstrijd met een mooie afstand van 11,5 km een prima start van het sloeproeiseizoen. Deze wedstrijd is ook genomineerd voor het Nederlands Kampioenschap, dus er vallen voor ons ook gelijk punten te behalen.

De opstelling van vandaag is: Hendrikes stuur, Zwaan en Petra op slag, Angelique en Djoke op bankje 2, Hinke en Vollie op bankje 3 en Nienke en Jeanet in de boeg.

Het is een vliegende start, de klokken worden pas ingedrukt vanaf het moment we de sluis in roeien. Het is warm in de boot en al snel weten we dat de keuze voor een thermoshirt niet de juiste is geweest.

De eerste sloepen worden al snel ingehaald. Eerst de Onvervaart en daarna de Steenbok. De route is prachtig, we hebben er echter geen oog voor. We roeien keihard door en komen dan bij het keerpunt. Hier moeten we langs wat paaltjes, bakboord moet even langszij en we komen er bijna perfect langs. Hop hop! We zijn weer op de terugweg. Er wordt geconcentreerd geroeid en Djoke moedigt ons aan als we dreigen in te kakken.

Dan is het nog maar 2 kilometer. We roeien uit alle macht om nog dichterbij de Lytse Bear te komen. Zij zijn ook dit seizoen geduchte tegenstanders. We weten dat het op deze afstand een lastige taak is om ze in te halen. De meiden van de Lytse Bear finishen dan ook voor ons. Als wij even later ook finishen zijn we blij en uitgeput na 1:12:53.

De lytse Bear is zoals verwacht 1e geworden. Wij zijn dik tevreden met de 2e plaats. Met een wattage van 69,70 kunnen wij prima thuiskomen. Beluga is als 3e geëindigd. Het is dus weer een Fries 1-2-3tje…Dat belooft wat de rest van het seizoen.

Op 9 april zijn we aanwezig bij het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien. Deze wedstrijd telt niet mee, maar is toch voor ons een mooie oefening Wad roeien. Dit past prima in ons trainingsschema voor de HT-Race. U komt ons toch ook aanmoedigen??