Items over Makkum en omstreken die volgens u niet mogen ontbreken stuurt u naar agenda@makkum.nl

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theaterconcert O CIELO en Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de van Doniakerk

9 juni @ 15:30

Na succesvolle theaterconcerten plus erfgoed-activiteiten in Longerhouw, Easterlittens, Wiuwert en Oudega, reist de voorstelling O CIELO verder naar de van Doniakerk in Makkum. 

Op 9 juni klinkt daar een veelzijdig muziekprogramma in de combinatie van cello en orgel, afgewisseld met humoristische teksten en speelse theatrale verrassingen.

Aansluitend op het concert vertellen betrokkenen bij de van Doniakerk een kort verhaal over de geschiedenis èn toekomst van kerk en orgel.

Op 10 juni gaat het orgel voor enkele maanden in restauratie, dus het concert biedt bezoekers een unieke kans om de klank van het instrument nog op korte termijn te kunnen horen!

O CIELO begint vanuit de fantasieën die organist Simon Bouma en theatermaker/celliste Judith Oost als kinderen bij het reusachtige orgel hadden. Een toverinstrument! Een orgelbalustrade die tegelijkertijd een stoomboot en een luchtballon is!

Met dit ‘magische luchtschip’ stijgen ze op en vliegen over verschillende landen.

Er wordt muziek gespeeld uit Argentinië, Noorwegen, Liechtenstein, Duitsland, Rusland, Engeland, Frankrijk en Spanje. Tijdens deze gevarieerde reis komen de luisteraars steeds meer te weten over het bijzondere beroep van organist en over het duizelingwekkende orgel.

DUO CELLO EN ORGEL

Organist Simon Bouma en celliste/theatermaakster Judith Oost vormen sinds 2018 een duo. Als organist en ‘organisten-dochter’ hebben zij het doel om de zeldzame combinatie van cello en orgel te laten horen en om het orgel op een verfrissende manier onder de aandacht te brengen. Dit jaar speelt het duo de reeks ‘O CIELO, Klinkend erfgoed van Súdwest- tot Noardeast-Fryslân’ in 13 Friese kerken. Meer informatie: www.barrevoet.nl

Datum: Zondag 9 juni 2024

Plaats: Van Doniakerk Makkum

Aanvangstijd: 15.30 uur

Entree: 15,- euro (contant betalen)

Kaartverkoop: voor aanvang bij de kerk.

Liever reserveren? Stuur een mailtje naar cie.barrevoet@gmail.com

Meer informatiewww.barrevoet.nl

Volgen: https://www.instagram.com/barrevoet/ of https://www.facebook.com/compagniebarrevoet/

Dank aan alle betrokkenen bij de kerken waar O CIELO in 2024 klinkt!

O CIELO ‘Klinkend erfgoed van Súdwest- tot Noardeast- Fryslân’ wordt mede mogelijk gemaakt door: De Gemeenten Súdwest-Fryslân, Noardeast-Fryslân, Leeuwarden, Achtkarspelen, Tytsjerkeradiel, de Provincie Fryslân, Fonds voor Cultuurparticipatie, Cultuurfonds Friesland, E.J. Struif Fonds, Meindersma-Sybenga Stichting, Ritske Boelema Gasthuis en PW Janssens Friesche Stichting.

Gegevens

Datum:
9 juni
Tijd:
15:30

Locatie

Doniakerk
Kerkeburen 37
Makkum, Friesland 8754 CZ Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
9 juni
Tijd:
15:30

Locatie

Doniakerk
Kerkeburen 37
Makkum, Friesland 8754 CZ Nederland
+ Google Maps