Items over Makkum en omstreken die volgens u niet mogen ontbreken stuurt u naar agenda@makkum.nl

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Doarpskrite Makkum speelt ‘Sil de Strânjutter’

22 maart @ 18:30

Ook dit toneelseizoen staat er in Makkum weer een bijzondere voorstelling op de planning. De Doarpskrite Makkum speelt namelijk het toneelstuk ‘Sil de Strânjutter’. Dit toneelstuk is gebaseerd op het alom bekende boek ‘Sil de Strandjutter’ geschreven door Cor Bruijn en de daaropvolgende TV-serie die in de jaren 70 op de NCRV werd uitgezonden.

Het verhaal speelt zich af op het van de rest van Nederland afgesloten Terschelling aan het eind van de 19e eeuw. Sil Droeviger, boer in Oosterend, vult zijn inkomen voor zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw Jaakje en zoons Jelle en Wietse, aan met strandjutten. Op een dag steekt er een sterke storm op en redt Sil een meisje uit een gezonden Zweedse sloep, terwijl de moeder verdrinkt. Sil neemt het meisje mee naar huis en voedt het op als zijn eigen dochter. Hij noemt haar Lokbe, net als hun dochtertje dat vlak na de geboorte is overleden. Als Sil haar bij de burgerlijke stand komt aangeven als zijn eigen dochter, levert dit de nodige problemen op.

Onder de bezielende leiding van regisseur Tineke Attema wordt deze Friese overzetting van ‘Sil de Strandjutter’ ten tonele gebracht op een eveneens bijzondere locatie. De spelers, bestuur en vrijwilligers zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen en hopen u daar allemaal te mogen ontmoeten.

De voorverkoop van kaarten vindt plaats in de bibliotheek te Makkum. Men is welkom om kaarten aan te schaffen op 1 maart, van 16:00 – 19:00 u.

Na de voorverkoop zijn kaarten te verkrijgen bij Hoeksema Kapper, Kerkstraat 25 – Makkum.

De voorstellingen worden gegeven op:

Vrijdag 15 maart, aanvang 19:30u.
Zaterdag 16 maart, aanvang 19:30u
Zondag 17 maart, aanvang 14:30u
Vrijdag 22 maart, aanvang 19:30u
Zaterdag 23 maart, aanvang 19:30u
Zondag 24 maart, aanvang 14:30u.

Locatie: ‘it Gruthof’ Adres: Papiermolenstreek 3, 8754GE – Makkum

Vragen of meer informatie? doarpskritemakkum@gmail.com

Gegevens

Datum:
22 maart
Tijd:
18:30

Gegevens

Datum:
22 maart
Tijd:
18:30