Feadship’s nieuwe superjacht Project 823 is bijna klaar voor de proefvaart

Het 67,40 meter lange superjacht Project 823 kan bijna beginnen aan haar proefvaart. Het superjacht is naar buiten gevaren op de scheepswerf in Kaag. Nu wordt de laatste hand aan het schip gelegd, voor het de Noordzee op gaat.

Project 823 is het nieuwste superjacht van de Makkumse scheepsbouwer. Hiervoor heeft Feadship samengewerkt met Azure Naval Architects en Studio De Voogt. Het doel van het ontwerp was om het superjacht kracht uit te laten stralen.

Aan boord is ruimte voor tien gasten verdeeld over drie hutten. Ook is er een VIP-suite en een master stateroom, een zogeheten statiezaal. Tussen de verschillende dekken vervoert een lift de opvarenden. Deze leidt naar het grote zonnedek, een belangrijke eis van de koper van het superjacht. Deze koper wordt door Feadship omschreven als een ervaren eigenaar van superjachten.

De proefvaarten van het nieuwe superjacht worden later dit jaar uitgevoerd. Het superjacht zal na succesvolle proefvaarten worden opgeleverd aan de eigenaar. Die zal het schip dan ook een echte naam geven, Project 823 is de werktitel.

Bron: Schuttevear.nl