Extreem superjacht van mentos-miljardair Augusto Perfetti in MakkumHij is een Italiaanse miljardair die de media mijdt. Maar het superjacht van snoeptycoon Augusto Perfetti kan niet onopgemerkt blijven. Het jacht ligt nu in Makkum in de haven voor een onderhoudsbeurt bij Feadships.


AT5

zag het schip vrijdag door de Amsterdamse haven varen, en ook deze site kreeg tips over de aanwezigheid van het superjacht in Hollandse wateren. Air heet het jacht. De eigenaar van het €120 miljoen kostende plezierjacht is Augusto Perfetti (64). Hij is de zoon van de superondernemer die snoepconcern Perfetti tot een wereldmerk liet uitgroeien. Augusto’s vader was een van de oprichters van Mentos, Brooklyn kauwgom en Airheads (Ha, dát verklaart de naam). De familie lijfde later het Spaanse lollyconcern Chupa Chups en het Nederlandse suikerwarenbedrijf Van Melle (van de Fruitella’s) in en behoort nu tot een van de grootste

snoepimperia

op aarde.

Augusto, stijf

miljardair

natuurlijk, liet het prachtjacht in 2011 bouwen door het Nederlandse jachtbouwhuis

Feadships

met behulp van De Voogt Naval Architects en binnenhuisarchitect Remi Tessier. Zie hier de

foto’s.

De crew is Brits, inclusief twee jonge

masseuses

. Het jacht, dat ook een helikopter meevoert, wordt door de eigenaar sporadisch gebruikt en veelal te huur aangeboden. Kosten: minimaal €750.000 per week.

En soms moet zo’n schip – het werd opgeleverd in 2011 – even naar de garage kennelijk. Volgens superjachtsites ligt het jacht nu voor anker in Makkum. Niet meteen een plek voor een zondagse tussenstop. Wél de plek waar De Vries jachten is gevestigd.

De Vries

maakt onderdeel uit van Feadships, het moederconcern dat verantwoordelijk is voor de oplevering. ’Ik denk dat het na vijf jaar tijd is voor revisie’, laat een jachtkenner aan Quote weten. Eerder dit jaar was het jacht ook al in

Makkum

.