Aanleg stroomkabel zorgt voor nieuwe omleidingen op A7


Al geruime tijd wordt er langs de A7 gewerkt om de stroomkabel van Windpark Fryslân aan te leggen. Zo zijn er van 17 april tot en met 5 juni weer nieuwe omleidingen aangekondigd.

De werkzaamheden vinden plaats tussen knooppunt Zurich en afslag 16 richting Makkum/Witmarsum. Aannemer Visser Smit & Hanab ligt voor op schema en begint dus vrijdagavond 17 april om 22:00 uur al aan de werkzaamheden in plaats van 21 april.
Op de A7 tussen knooppunt Zurich en afslag 16 is daarom vanaf vrijdagavond maar één rijstrook beschikbaar voor elke rijrichting. De rijstroken worden van elkaar gescheiden door een vangrail. Deze situatie duurt uiterlijk tot en met vrijdag 5 juni.
Mensen die vanuit Harlingen richting Bolsward rijden over de A7 moeten een omleidingsroute volgen. Bovendien is de afrit 16 Makkum/Witmarsum in deze tijd dicht, het is de bedoeling dat mensen over de A7 naar Bolsward verder rijden (wanneer men vanaf de Afsluitdijk komt), hier keren en via de Oude Rijksweg terugrijden in de richting van Witmarsum en Makkum.


Bron: Bolswardsnieuwsblad.nl